Worteltuin in Annen

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De Worteltuin is gelegen achter het gezinshuis Het Bolderhuis. Het adres is Schoolstraat 26, 9468 BS Annen. Het Bolderhuis is gevestigd in een woonboerderij in het oudste straatje van Annen en prima bereikbaar met het openbaar vervoer (halte Eexterweg). Annen ligt op de Hondsrug, tussen de dorpen Zuidlaren en Gieten.

Schoolstraat 26, 9468 BS Annen, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

Het Bolderhuis wordt dagelijks geleid door Hettie en Jos Vrooyink. Ook onze zoon Jens werkt regelmatig mee. We vangen al ruim 20 jaar pleegkinderen op en we weten uit ervaring hoe belangrijk het contact is tussen de kinderen en hun ouders. We hopen met onze Worteltuin daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

De Worteltuin ligt achter onze boerderij, is geheel afgesloten met hekken en ligt heel vrij, ondanks dat het midden in het dorp is.

 

Welke activiteiten kun je er doen?

Er zijn dieren (kippen geiten, schaapje) en er is veel gelegenheid om te spelen. Er is een grote trampoline, vogelnestschommel en een speelcaravan (ooit nog eens te vervangen door een pipowagen) om in te spelen. Via een tuinpaadje kun je naar het naastgelegen trainingsveld van de voetbalvereniging lopen om even een balletje te trappen. Er is gelegenheid om onder dak te zitten als het weer even wat minder is. Voor de allerkleinsten is er een grote zandbak. Als er voldoende tijd is kun je ook nog een vuurtje maken en stokbroodjes bakken.
Verder kun je allerlei speelgoed en spelletjes gebruiken.

Bij het maken van een afspraak kunnen we kijken wat er nodig is om er een fijn en zinvol contact moment van te maken. Wij zorgen in elk geval voor wat drinken en iets lekker erbij.

Wanneer is de worteltuin geopend?

Omdat het hebben van een gezinshuis betekent dat je 24 uur per dag zorg verleent zijn we in principe altijd geopend.  Op zondagen proberen we geen verplichtingen te hebben.
Het bezoek aan onze Worteltuin is altijd op afspraak.  Dit kan per mail (hetbolderhuis@gmail.com) per telefoon (0592-271179 of 06-18340990 of 06-15173735) of via whatsapp.
Als een bezoek begeleid moet zijn, dan gaan we er van uit dat er een begeleider mee komt.