Worteltuin in Rotterdam

Waar is deze worteltuin gevestigd?

(aan het eind het bospaadje in, je vindt het hek aan je rechterhand), te Rotterdam-Hillegersberg. Het terrein heet Drrroomland (http://drrroomland.nl/).

Tsjaikofskilaan 25, Rotterdam, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

Drrroomland is het best bewaarde tuingeheim van Rotterdam-Hillegersberg. We doen zoals we het noemen, aan duurzame kleinschalige biologische tuinbouw en tuinders hebben er hun eigen akker. Daarnaast hebben we ook een prachtige, grote tuin met bijzondere planten, bomen en dieren. Zo zijn er vlinder- en bijenweiden met wandelpaden, een bloementuin en is er een hostaborder aangelegd. ’s Zomers worden door de Stichting Egelopvang egels uitgezet en er zijn uilen- en vleermuizenkasten opgehangen. Ook zijn er kippen. Inmiddels zijn er compostbakken geplaatst om het tuinafval via compost te hergebruiken. Dit alles om Drrroomland aantrekkelijker te maken als biologische buurttuin en ontmoetingsplaats. In het weekend is de tuin open voor wandelaars en andere geïnteresseerden.

Welke activiteiten kun je er doen?

Als je binnen komt vind je het kippenhok aan je linkerhand en iets verder staat het paviljoen waar je een spelletje kunt spelen, tekenen of een verhaal lezen. Misschien kwaken de kikkers in de (beschutte) vijver, wel mee. Als je door loopt kom je bij de kruidentuin, als je wilt kun er wat van plukken. Iets verderop staat in het tuinhuisje allerlei soorten tuingereedschap, er is altijd wel een klusje te doen. Maar je kunt ook spelen in de hut of rondrijden op een tractor(tje). Aan de rechterkant van de tuin staan fruitbomen en bessenstruiken.

De bezoeken worden begeleid door Els of Wil. Zij heten de bezoekers welkom en maken ze wegwijs in de tuin. Bij het maken van de afspraak wordt afgestemd over de activiteit die ouder en kind kunnen ondernemen. Zo kunnen we er voor zorgen dat alles gereed is bij aankomst. Tijdens de bezoeken wordt met in achtneming van respect voor mens, dier en natuur, alle ruimte gegeven aan ouders en kinderen.

Wanneer is de worteltuin geopend?

De worteltuin is, op afspraak, elke dag geopend voor Stichting Wortel. Het bezoek aan de tuin vindt plaats op afspraak. Hiervoor kan telefonisch (06 39 39 98 66) contact worden opgenomen met Els. Ze geeft graag informatie over de mogelijkheden in de tuin.