Worteltuin in Olst

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De Worteltuin is een apart tuingedeelte gelegen naast de Vinca-tuin (www.vinca.nu). In overleg is vervoer van en naar station Olst en eventueel Raalte mogelijk.

Schuilenbergerweg 4, 8121 RA Olst, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

De Worteltuin is speciaal ingericht voor kinderen en hun ouders.
De tuin heeft een geitenwei, een zitje met picknickbanken, twee gezellige worteltuinhuisjes, een waterspeelplaats, een speelveldje en een pipowagen met toilet. Daarnaast is er kleinfruit en bloemen die je kunt plukken. Soms wonen er ook kuikentjes. Het is een heerlijk rustige plek.
Aan de overkant van de straat is de Vinca-tuin. Deze tuin wordt gebruikt als coachtuin. Wanneer daar geen klantafspraken zijn, kun je ook in die tuin rondstruinen. Er is daar van alles te beleven!

Het geheel is landelijk en rustig gelegen en goed bereikbaar met de auto vanuit Deventer en Zwolle. De bezoeken worden in praktische zin begeleid door Fenna of Wim. Centraal staat dat de begeleiding laagdrempelig is. Er zal tijdens de bezoeken aan ouders en kinderen ruimte worden geven, maar er is wel iemand op een afstand aanwezig.

Wanneer er een activiteit wordt gedaan die om begeleiding vraagt, zal hierover bij het maken van de afspraak worden afgestemd. Wanneer het gaat om een begeleid bezoek vragen we dat er een begeleider mee komt.

De Worteltuin in Olst is een zeer unieke plek. Onder zeer betrouwbare begeleiding van Fenna Janssens is dit een prachtige plek om terug te gaan naar de wortels. In ons geval zijn wij met ons Gezinshuis niet de wortels van onze kinderen. In deze tuin konden we genieten van de prachtige bloemen en het samen ZIJN en een stukje gezamenlijke wortels creëren.
Vanuit de visie “Samen wat ondernemen en leuke herinneringen creëren“ is dit een prachtplek voor kinderen voor ontmoetingen met hun ouders, waarbij er op ongedwongen wijze een basis gecreëerd kan worden voor een positieve relatie. Met als eindresultaat een prachtige bos bloemen!

Een informatieboekje maakt je wegwijs in de tuin. Klik hier alvast voor de digitale versie.

Welke activiteiten kun je er doen?

Tijdens de bezoeken kunnen ouder en kind elkaar niet alleen ontmoeten; ze kunnen ook wat gaan doen! Zoals:

 • Spelen in de waterspeelplaats
 • Badmintonnen of een ander buitenspelletje doen
 • Bloemen en bessen plukken
 • Wandelen, rondstruinen
 • Foto’s maken
 • Op expeditie in de tuin (er is een speciale expeditiekoffer)
 • Insecten zoeken
 • Contact met dieren
 • Picknicken (voeden/eten maken)
 • Soep maken in heksenketel
 • Tuinieren op eigen tempo

Bij het maken van de afspraak wordt afgestemd over de activiteit die ouder en kind kunnen ondernemen. Zo kan Fenna of Wim ervoor zorgen dat alles gereed is bij aankomst.

Wanneer is de worteltuin geopend?

De tuin staat op afspraak ter beschikking voor Stichting Wortel. Hiervoor kan telefonisch (06 48070216) of via het contactformulier van Vinca contact worden opgenomen met Fenna. Ze geeft graag informatie over de mogelijkheden in de tuin.
In overleg is vervoer van en naar station Olst en eventueel Raalte mogelijk.