Worteltuin in Nijkerk

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De Worteltuin achter stadsboerderij Arckerhof is gevestigd in het oude centrum van Nijkerk. De ligging is centraal in Nederland, dichtbij het station en vlak bij het stadscentrum van Nijkerk. Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat.

Hogenhof 22, Nijkerk, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

In vergelijking tot andere Worteltuinen is onze tuin relatief klein. Terwijl de tuin voor stadse begrippen behoorlijk aan de maat is. Het is een tuin die beschut ligt, in een rustige wijk. Er zijn verschillende rustige hoekjes waar ouders met kinderen met veel privacy kunnen ‘zijn’. Ondanks dat de tuin in de stad ligt, krijgen mensen direct een landelijk gevoel als ze onze tuin binnenkomen. Er is een grote kapschuur en oude binnenplaats, wat echt doet denken aan een boerderij. De tuin is ingericht met leuke kronkelpaadjes, bomen, mooie plantenperken en her en der staan speeltoestellen. Er zijn schommels, een wipkip, een houten paard met echt zadel en een kast met buitenspelletjes, gezelschapsspelletje, boekjes, poppen en knutselspullen. Onze hond Guusje vindt bezoek enorm gezellig en houdt het meest van knuffelen en aandacht (als je onze tuin wilt bezoeken kunnen we even afstemmen of je wilt dat de hond er ook is). Er zijn kippen, dus eitjes kunnen geraapt worden en de cavia’s knabbelen gezellig aan hun grasjes. Er wonen meerdere generaties en families in de Arckerhof. Omdat de tuin groot en ook overzichtelijk is, lijkt hij het meest geschikt voor ouders met jonge kinderen (bijv. tot 8 jaar). De rest van de bewoners van de Arckerhof zorgen ervoor dat zij de tuin even niet gebruiken als je een bezoek brengt, zodat je alle rust en ruimte kunt ervaren, zonder afgeleid te worden.

Welke activiteiten kun je er doen?

In de (bijna) hele tuin mag gestruind worden. Er is een grote kas, waar in de lente/zomer van alles groeit en geplukt mag worden. Samen verse tomaatjes eten! In de grote veranda kunnen jullie lekker samen zitten en spelletjes doen, spelen of knutselen. In overleg is er veel mogelijk. We hebben bijvoorbeeld ook veel hout waar iets van geknutseld kan worden of mozaïekspullen om een mooi kunstwerkje te maken. Meestal hebben we ook een pluktuin waar een bosje bloemen geplukt kan worden.

Wanneer is de worteltuin geopend?

In overleg is de tuin vooral beschikbaar op maandag (tussen 9.00 uur en 14.00 uur) en woensdag (tussen 9.00 uur en 12.00 uur). Eventuele andere dagen is het mogelijk, mits er een bewoner van de Arckerhof aanwezig is. We zorgen ervoor dat er altijd iemand is, die je even wegwijs kan maken. We hebben in huis een toilet waar gebruik van gemaakt kan worden.
Voel je vrij om contact op te nemen met Nelleke Niebeek, 06-23789983, n_vanos@hotmail.com.