Worteltuin in Lelystad

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De Worteltuin in Lelystad is onderdeel van Cleygaerd; een publieks-en educatietuin (https://www.cleygaerd.nl/). Wij zitten in het Biologische landbouwgebied van Lelystad naast het Bergbos.

Bronsweg 17, Lelystad, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

De tuin heeft een parkachtig karakter, een bostuin. Het is 1 ha. groot , ligt besloten en er is een ruim eigen parkeerterrein. Aan de linkerkant is het terrein middels takkenwallen en een greppel gescheiden van het Bergbos.
Aan de achterzijde loopt de grens tot het akkerland en aan de rechterzijde loopt de grens van takkenwallen en een schutting met het terrein van de buren.
In de boshut kun je bij slechter weer gezellig binnen aan de tafel knutselen of een spelletje spelen.

Halverwege de tuin is een grote overkapping waar je ook kunt zitten of een potje tafeltennis kunt spelen.
Er is een grote vijver en achter de vijver is het “heksenbos” met daarachter de boomgaard en daarachter nog een spannend bospaadje.
In praktische zin worden de bezoeken begeleid door Monique Vissering. Zij heet de bezoekers welkom en maakt ze wegwijs. Tijdens de bezoeken wordt met in achtneming van respect voor mens, dier en natuur, alle ruimte gegeven aan ouders en kinderen. Er is wel iemand op een afstand aanwezig.
Wanneer er een activiteit wordt gedaan die om begeleiding vraagt, zal hierover bij het maken van de afspraak worden afgestemd. Wanneer het gaat om een begeleid bezoek vragen we dat er een begeleider mee komt.
In de boshut ligt een informatieboekje klaar met alle praktische info over het terrein.

Welke activiteiten kun je er doen?

Tijdens de bezoeken kunnen ouder en kind elkaar niet alleen ontmoeten; ze kunnen ook wat gaan doen! Zoals:

  • wandelen en rondstruinen;
  • spelen;
  • foto’s maken;
  • insecten zoeken;
  • tekenen of knutselen;
  • een spelletje spelen;
  • tafeltennissen.

Wanneer is de worteltuin geopend?

In overleg staat de tuin ter beschikking voor Stichting Wortel. Het bezoek aan de tuin vindt plaats op afspraak. Hiervoor kan telefonisch contact worden opgenomen met Monique (06 181 54 274). Ze geeft graag informatie over de mogelijkheden in de tuin.