Worteltuin in Langelo

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De Worteltuin is gelegen achter ons woonhuis. Het adres is Westerbrink 6, 9333 PE in Langelo. Langelo is een dorp in de gemeente Noordenveld, in de provincie Drenthe. Het is een van de kleinste brinkdorpen van Drenthe. Langelo betekent ‘langgerekt bos’. Het ontstaan van brinkdorpen ligt in de Middeleeuwen. In brinkdorpen ligt een open plek, die voor meerdere doeleinden werd gebruikt. Op de Westerbrink lopen regelmatig Drentse heideschapen. Het dorp ligt tussen Norg en Roden in een bosrijk gebied.

Westerbrink 6, Langelo, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

Wij, Herman Slotegraaf en Ester Varwijk, wonen met veel plezier aan de Westerbrink.
Wij hebben een samengesteld gezin en hebben samen vijf kinderen waarvan twee nog thuis wonen. Uit ervaring weten we hoe belangrijk het contact is tussen ouders en kinderen. Wij hopen daar met onze Worteltuin een bijdrage aan te kunnen leveren.
Onze Worteltuin ligt achter ons woonhuis, afgeschermd van de weg. Wij wonen geheel vrij, aan de rand van het dorp. De tuin heeft meerdere hoekjes en zitjes waardoor het mogelijk is om dicht bij elkaar te zijn maar ook op een natuurlijke manier wat meer afstand te creëren.
Wij hebben meerdere dieren; geiten, kippen, konijnen, een kat en vissen. Bij goede weeromstandigheden lopen er koeien of schapen in onze wei. De kippen lopen graag los.
De dieren vinden het heerlijk om geaaid en geborsteld te worden of eten te krijgen.
Er zijn veel mogelijkheden om iets actiefs te doen, te knutselen of te genieten van de natuur en de dieren. Naast onze tuin ligt een klein stukje bos met een spannend bospaadje. In het bos leven verschillende dieren. Via een zandpad kun je naar een voetbalveld lopen.
Onze kapschuur kan afgesloten worden bij kou en regen, kan verwarmd worden en biedt een fijne plek. Achter de kapschuur is ook een toilet aanwezig.
De bezoeken worden ontvangen door Ester of Herman. Wij heten jullie welkom, zullen jullie wegwijs maken en geven dan de ruimte aan de ouders en kinderen. Uiteraard met inachtneming van respect voor mens, dier en natuur. Tijdens een bezoek zijn er geen andere bezoekers aanwezig in de tuin. Wanneer een activiteitbegeleiding nodig heeft zal hierover bij het maken van de afspraak worden afgestemd. Wanneer het gaat om een begeleid bezoek vragen we dat er een begeleider mee komt.

Welke activiteiten kun je er doen?

 • Dieren verzorgen
 • Rondstruinen in de tuin en naastgelegen bos
 • Spelen – o.a. een trampoline, volleybalveld, schommel, verstoppertje
 • Voetballen
 • Knutselen
 • In de herfst knutselen met kastanjes en eikeltjes uit de tuin
 • Helpen in de tuin
 • Bloemen plukken in de pluktuin
 • Picknicken
 • Een vuurtje maken
 • Marshmallows roosteren
 • Hut bouwen in het bos

Sommige activiteiten zijn afhankelijk van het seizoen.
Bij het maken van een afspraak kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat er nodig is. Op die manier kunnen wij zorgen dat alles gereed staat bij aankomst. Wij zorgen in ieder geval voor wat drinken en iets lekkers erbij.

Wanneer is de worteltuin geopend?

Het bezoek aan onze Worteltuin is altijd op afspraak. Dit kan in principe op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. We bespreken graag de mogelijkheden in onze tuin.
Wij beheren de Worteltuin samen, Herman Slotegraaf en Ester Varwijk. Een afspraak maken kan per mail, estervarwijk@ziggo.nl, per telefoon of via whattsapp 06-40205681 (Ester) of 06- 28752916 (Herman).