Worteltuin in Hoogerheide

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De Worteltuin in Hoogerheide heet Worteltuin Kalibu. Kalibu is een woord uit een Afrikaanse taal en betekent; Welkom, kom erin, schuif aan. Dit begrip willen we inhoud geven door onze tuin beschikbaar te stellen voor ouders en kinderen die in een veilige omgeving opnieuw willen leren met elkaar te spelen, luisteren en omgaan. De Worteltuin bevindt zich in Hoogerheide, vlak bij Bergen op Zoom. Is goed bereikbaar vanaf de A58 maar ook met de bus. Adres: Antwerpsestraatweg 72, 4631 RB Hoogerheide.

Antwerpsestraatweg 72, 4631 RB Hoogerheide, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

De tuin is geheel omsloten en heeft een zandbak, schommel en vijver. Er is ruimte om spelletjes te doen, je af te zonderen en samen dingen te ontdekken. Als het regent is er een groot afdak, als het daar te koud voor is, kunnen er ook binnen in een gezellige ruimte spelletjes of knutselactiviteiten gedaan worden.

Welke activiteiten kun je er doen?

  • vooral spelen: schommelen, zandbak en spelen met de bal. Ouders kunnen jongere kinderen helpen en kunnen zo samen genieten.
  • samen wat eten en drinken onder het afdak bij de garage of onder de pergola met de druiventakken.
  • spelen of werken in de tuin, zaaien en poten en ontdekken wat er groeit en bloeit.
  • knutselen met hout.

Ouders en kind kunnen samen bezig zijn, met thee, koffie en iets erbij verzorgd door Meta.

Wim en Meta hebben ervaring als pleegouders in de crisisopvang en Meta heeft jarenlang gewerkt in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. We hebben zelf 3 inmiddels volwassen kinderen. De doelstelling van stichting Wortel onderschrijven we volledig. Graag zijn we er voor ouders en kinderen die onze tuin willen gebruiken.

Wanneer is de worteltuin geopend?

Maak een afspraak met Meta (06-28623482) en bekijk samen wat het beste uitkomt.
Wij zien uit naar jullie komst.