Worteltuin in Dongen

Waar is deze worteltuin gevestigd?

Onze Worteltuin is onderdeel van het erf van de Herenboerderij. Romke en Ingrid wonen met hun kinderen Willen en Trijntje op de boerderij. Verder wonen er nog boerderijkat Siep en de kippen. De Herenboerderij is een fijne plek in het buitengebied van Dongen, waar we graag activiteiten organiseren waar mensen energie van krijgen. Ons erf is nog volop in ontwikkeling, dus bij elk bezoek zullen er weer nieuwe dingen te zien en te beleven zijn.

Klein Dongenseweg 23, 5106 AA Dongen, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

Onze Worteltuin start in het Buitenhuis. Vanuit hier kun je het terras op en de boomgaard in, hier kun je heerlijk zitten. Verder naar achteren kun je het bosje verkennen, bij het water spelen, op het schiereiland voetballen of struinen naar de wilgenhut.
In het Buitenhuis kun je lekker wat te drinken pakken en spelletjes spelen. In overleg kunnen we ervoor zorgen dat er geknutseld of gebakken kan worden. Romke of Ingrid kunnen het plukken in de pluktuin of de klusjes in de moestuin mee opstarten en waar nodig begeleiden. Er is op de Herenboerderij altijd de mogelijkheid een kampvuur te maken en marshmallows te roosteren.
Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is de worteltuin beschikbaar als deze niet verhuurd is aan andere groepen. Op het terrein zijn twee grote vijvers aanwezig, dit maakt de tuin minder geschikt voor kinderen zonder zwemdiploma. Nabijheid van volwassenen is fijn en er zijn genoeg mogelijkheden om leuke dingen te doen die niet bij het water in de buurt zijn.

Welke activiteiten kun je er doen?

  • Ravotten, struinen en ontdekken in de tuin.
  • Buiten en binnen spelletjes.
  • Spelen bij de waterrand, op het strandje.
  • Knutselen en bakken.
  • Vuur maken, marshmallows roosteren.
  • Klusjes in de moestuin, bloemen plukken in de pluktuin, fruit plukken.

Wanneer is de worteltuin geopend?

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is onze Worteltuin beschikbaar, tenzij er andere groepen aanwezig zijn. Neem contact op met Ingrid als je vragen hebt of een bezoek wil plannen! Je kunt haar bereiken via mailadres ingridvolz@outlook.com of op telefoonnummer 06 226 70 332.