Worteltuin in Boskoop

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De tuin ligt verstopt achter Huize Houtworm, een oranje huis met blauwe kozijnen met een tuinkabouter en een ooievaar in de tuin.

Reijerskoop 94, Boskoop, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

Verscholen achter Huize Houtworm ligt De Verbeeldingstuin, een gebied binnen de oorspronkelijke landschapsstructuur in Boskoop met veel kwekerijen. Het heeft nog de authentieke kenmerken met de oude stekloods en een eiland met o.a. elzen en esdoorns dat oorspronkelijk bedoeld was om de gewassen die hier werden gekweekt tegen de wind te beschermen. De tuin is een combinatie van natuur, bouwseltjes en kunst. Er is variatie aan bomen en planten te vinden en veel fruitsoorten met onder andere de blauwe bes, peren, appels en aardbeien. Verstopt in het bosgebied staat het glas-in-loodsje. Achterin staat de wilgwam, een tent bestaande uit wilgenstammen en takken. Daarnaast ligt het theater gemaakt van gestapelde stoeptegels. Op het eiland is na enig zoeken een klein huisje te vinden, verscholen onder de klimplanten.

Welke activiteiten kun je er doen?

Je bent welkom om hier te komen: het is een plek waar veel te ontdekken is en te doen. Ons uitgangspunt is dat er heel veel gespeeld kan worden en dat er ook bij elk bezoek een klein klusje wordt gedaan, dat jezelf kan uitzoeken. Je kan dus met elkaar datgene gaan doen wat je het leukste vindt. Voorbeelden van deze Verbeeldingstuinklusjes zijn:

  • de kades van de eilanden helpen op te bouwen (voorzichtig want het winterkoninkje woont hier);
  • een boom omzagen of grote takken zagen (behalve als er een vogelhuisje hangt);
  • met het bootje vanuit de sloot overhangende takken weghalen (let je wel op de kikkertjes?);
  • harken, wieden, bollen en knollen planten, snoeien;
  • de tuinbanken schuren en schilderen;
    als je hier komt, krijg je vanzelf allemaal ideeën, dan overleggen we even.

Verder kan je eindeloos spelen, je verstoppen, klimmen, de mooiste bladeren uittekenen, roeien….nadat je het bootje hebt uitgehoosd, maar let op hoor, trek oude kleren aan, want je wordt hier zwart en heel misschien wel….nat, want er is veel water. Niet heel diep, maar toch…

Kom je gauw eens kijken? Onze Ierse Setter Saartje vindt dat ook heel leuk…

Wanneer is de worteltuin geopend?

Bel gewoon even op, dan maken we een afspraak. We zorgen er dan voor dat er wat lekkers klaar staat . Wij zijn Olaf en Iris. Ons nummer is 06 1246 39 64.