Worteltuin in Bosch en Duin

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De ommuurde tuin is van oudsher onderdeel van het Landgoed Tannenberg en wordt naast moestuin gebruikt voor diverse doeleinden.

Duinweg 29, 3735 LB Bosch en Duin, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

Onze tuin is een onderdeel van Landgoed Tannenberg, ongeveer een halve hectare groot en ommuurt. We kweken er groente, bloemen, er staat een schommel, je kunt er iets drinken, rondlopen en vooral genieten van al het moois en de ontmoetingen met anderen.

Naast onze tuinmannen en vrijwilligers die zich vooral bezig houden met het kweken en onderhouden van de tuin, komen er ook een aantal dagdelen scholieren die de aansluiting met het onderwijs zijn kwijtgeraakt. Zij volgen een onderwijs/zorg programma dat maakt dat ze weer terug groeien in (reguliere) middelbare scholen.
Een andere aanwezige op de tuin is een kunstzinnig therapeut; zij werkt 1 á 2 dagdelen met mensen kunstzinnig op de tuin. Zij is echter niet de enige die kunstzinnig bezig is op de tuin; alle kinderen/jongeren voelen zich hier uitgedaagd om iets moois te maken. Soms van steen, soms van hout of ander materiaal, maar altijd uiting gevend aan hun creativiteit.
De tuin is beschikbaar als worteltuin als er geen andere activiteiten plaatsvinden.

In het grote huis van Landgoed Tannenberg wonen de leden van GezinsKring ’t Huys. Iedereen die op Tannenberg woont en werkt zet zich in om hier een fijne plek van te maken.

Welke activiteiten kun je er doen?

Tijdens de bezoeken kunnen ouder en kind elkaar niet alleen ontmoeten; ze kunnen ook wat gaan doen! Zoals:

  • Schommelen
  • Klusjes in de tuin
  • Oogsten
  • Rondrennen
  • Met water spelen

Bij het maken van de afspraak wordt afgestemd over de activiteit die ouder en kind kunnen ondernemen. Zo kan Miriam ervoor zorgen dat alles gereed is bij aankomst.

Wanneer is de worteltuin geopend?

Als er geen andere activiteiten zijn staat de tuin ter beschikking voor Stichting Wortel. Het bezoek aan de tuin vindt plaats op afspraak. Hiervoor kan telefonisch (06 24438610) of via de mail (info@tannenberg.nl) contact worden opgenomen met Tessa Dirksen. Zij geeft graag informatie over de mogelijkheden in de tuin.