Worteltuin in Arnhem

Waar is deze worteltuin gevestigd?

De Kindertuin en Perma-cultuur-tuin zijn gevestigd op Stadsboerderij de Korenmaat

Marius van Beeklaan 5, Arnhem, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

In de prachtige, groene Kindertuin en Perma-cultuur-tuin van Stadsboerderij de Korenmaat kunnen kinderen, ouders en begeleiders elkaar ontmoeten en tegelijkertijd kennis maken met en genieten van de moestuin. In de Kindertuin worden verschillende soorten groenten, fruit en bloemen verbouwd door kinderen, die gedurende het groeiseizoen wekelijks komen tuinieren in hun eigen moestuintje. Het is een feest voor de zintuigen om te proeven van wat er groeit en te genieten van wat er bloeit. Er zijn verschillende plekjes waar je lekker kunt zitten, in zon, schaduw, maar ook als het regent!

De Perma-cultuur-tuin is een ideale groeiplek voor planten en een veelzijdige leefomgeving voor kleine dieren, vogels en insecten, zoals bijen en vlinders. Ze kunnen er nestelen en vol-op voedsel vinden. Je kunt er heerlijk verdwalen en op onderzoek gaan tussen het groen en mooie stille plekjes ontdekken.

Op de Stadsboerderij kun je een bezoek brengen aan de verschillende dieren die er zijn. Zo scharrelen er kippen en konijnen, liggen varkens in de modder en grazen koeien, geiten en schapen in de wei. Ook is er een struinmoeras, waar je heerlijk op avontuur kunt gaan. Maak er de oversteek op de avonturenbrug en vind een rustig plekje in het wilgentenen-hutje. Of neem een kijkje bij de bijenfamilies in de bijenstal, van achter glas kun je ze prachtig bekijken. Op het erf is ook boerderij-café de Hooijmaat te vinden en is er een boerderijwinkel waar biologische producten van eigen boerderij en uit de streek worden verkocht.

Welke activiteiten kun je er doen?

Op de eerste plaats is het gewoon een superfijne plek om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en van alles te ontdekken in het groen.

  • Op zoek gaan naar kleine beestjes op de tuin
  • Snoepen van aardbeien en bessen als die er zijn
  • Kijken naar hoe groente groeit
  • Samen een bos bloemen plukken
  • Spelen in het struinmoeras en de speeltuin
  • Een kijkje nemen in de bijenstal
  • Op bezoek gaan bij de dieren op de boerderij
  • Slenteren tussen de boomgaarden en langs het wilgenlaantje
  • Een ijsje eten op het terras van het boerderijcafé

Wanneer is de worteltuin geopend?

Op donderdagen staan zowel de Kindertuin als de Perma- cultuur-tuin ter beschikking voor Stichting Wortel. Voor andere dagen kan in overleg worden gekeken naar mogelijkheden. Het bezoek aan de tuin vindt plaats op afspraak. Hiervoor kan telefonisch of via de mail contact op worden genomen met Natuurcentrum Arnhem via info@natuurcentrumarnhem.nl of tijdens kantooruren via 026-7029000 t.a.v Agnes Robben. Zij kan u informatie geven over de mogelijkheden op de Worteltuin en Stadsboerderij de Korenmaat.

Voor meer info over Natuurcentrum Arnhem: www.natuurcentrumarnhem.nl.