Worteltuin in Amsterdam

Waar is deze worteltuin gevestigd?

Worteltuin Amsterdam bevindt zich op het terrein van Zorgboerderij De Marsen in recreatiegebied Het Twiske, net buiten Amsterdam. De tuin is per auto te bereiken via de hoofdingang bij de afslag Oostzaan/Zaandam Zuid vanaf de A8, waarbij bij de slagboom een parkeerkaart getrokken moet worden. De auto kan geparkeerd worden op P1 in het zicht van de boerderij.

Pikpotweg 1, 1121 HZ Landsmeer, Nederland

Wat kun je verwachten in deze worteltuin?

In het Twiske komen veel mensen genieten van de natuur. Op Zorgboerderij De Marsen werken ca. 25 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking onder professionele begeleiding aan hun mogelijkheden om bij te dragen aan de samenleving. Op de boerderij zijn koeien, varkens, schapen, kippen en paarden. Tevens is er een gezellige boerderijwinkel en een Scharrelerf waar jongere kinderen de natuur kunnen ontdekken.

De Worteltuin is een sfeerplek waar fruit en kruiden groeien. Als de Worteltuin gebruikt wordt voor bezoeken is deze gesloten voor recreanten in het Twiske. Bij het schuilhuisje is een klein tuintje dat door een wilgenhaag omzoomd is. Afhankelijk van de mogelijkheden van de ouders en kinderen die de Worteltuin bezoeken kan de wereld klein en beschut gemaakt worden of groter en weidser als er meer uitdaging of variatie nodig is.

Welke activiteiten kun je er doen?

In deze Worteltuin kun je heerlijk zitten en genieten. Neem gerust een picknick mee en pluk je eigen stuk fruit ter plekke. Of ga samen rondstruinen in de tuin.
Wanneer je wilt zijn er onder begeleiding diverse activiteiten mogelijk binnen de dagelijkse gang van zaken op onze zorgboerderij. De boeren geven dit graag vorm in overleg met de begeleider van de Worteltuin.

Wanneer is de worteltuin geopend?

De Worteltuin kan op afspraak 7 dagen per week geboekt worden tussen 9.00 en 16.00 uur. Een afspraak kan gemaakt worden met Wouter Joop via WhatsApp op telefoonnummer 0653-588742