Wat je eet met kerst is veel minder belangrijk dan met wie je aan tafel zit. Het is de tijd van het jaar om door te brengen met familie.

Wat je eet met kerst is veel minder belangrijk dan met wie je aan tafel zit. Het is de tijd van het jaar om door te brengen met familie. Tussen kalkoen en toetje ervaar je weer waar je vandaan komt, wat je wortels zijn.
Veel kinderen zullen dit jaar niet bij hun vader en/of moeder aan het kerstdiner zitten. Hun ouders zijn gescheiden of ze kunnen om allerlei andere redenen niet meer thuis wonen. Voor kinderen is contact met familie heel belangrijk. Contact met de wortels geeft een kind stevigheid en begrip van zichzelf.


Voor kinderen die dit missen, creëert Stichting Wortel speciale ontmoetingstuinen. Daar wordt actieve en passieve beleving van de natuur ingezet om de band tussen kind en ouder of andere belangrijke volwassenen te versterken. De stichting is deze zomer opgericht en als eerste ontmoetingstuin is de Vinca-tuin bij Olst van start gegaan. Om een bezoek aan de tuin laagdrempelig te maken, is dit kosteloos.