Bezoek aan de Worteltuindag in Boskoop.

“Wat leuk! Vergeet geen bakjes mee te nemen, want er zijn veel besjes. En er zijn zulke leuke clowns.”  Dit is wat Iris me laat weten als ik aankondig dat ik met mijn man Ernst langs kom op de open Worteltuindag zondag 26 juni. De opmerking over de clowns verbaast mij, heeft ze clowns ingehuurd? Later wordt dit opgehelderd.

Iris en Olaf, de lieve beheerders van Worteltuin Boskoop die iedereen enthousiast en warm ontvangen. Altijd is er iets lekkers, vaak homemade met ingrediënten uit de tuin. Zo mochten we ook vandaag aanschuiven voor thee met wat lekkers. Het is dat we al hadden gegeten, maar anders konden we gerust mee eten. Wat een gezellige mensen met prachtige verhalen.

Heerlijke ongedwongenheid dat is wat je hier ervaart. Voor Ernst was het de eerste keer dat hij in deze tuin was en hij bleef zich verbazen, is er nog meer? Je kunt hier eindeloos dwalen. Een oase van rust. Voor ons opvallend stil, zeker in het westen van het land waar altijd overal geluid is.

En dan zie ik wat ze bedoelde met de clowns, een gezellig beeld. Weer een mooi element erbij in de al prachtige tuin.

Trost vertelt Olaf ook over een andere nieuwe aanwinst: De kleinste serre van Nederland.  Verstillen en vertragen, dat is het effect van deze tuin en zijn beheerders.

Arianne Josemans
secretaris Stichting Wortel