In de Verbeeldingstuin in Boskoop is genoeg te doen. Je kan altijd komen helpen en anders kom je gewoon kijken.

De planten, bomen en struiken in De Verbeeldingstuin hebben het bijzonder naar hun zin: de eerste blauwe bessen laten zich al zien en de fruitbomen tonen al een overdaad aan peren en appels. Vreemd genoeg hebben de pruimenbomen met elkaar afgesproken dit jaar alleen bladeren te tonen, maar ook die zijn prachtig.

We hebben twee nieuwe bewoners: Ambrose en Oscar, twee beelden. Ze bewaken de achteringang van het theater en staan bij de witte Meidoorn. Ambrose is een wilde kat die best wel wantrouwend uit de ogen kijkt, Oscar is een schattig draakje. De voorzijde van het theater wordt bewaakt door twee poortwachters die heel boos kunnen kijken. Gelukkig zijn ze van steen, dus kunnen ze niet in beweging komen.

In de Wilgwam kun je je nu goed verstoppen: allemaal wilgen die in een cirkel zijn gezet vormen een dicht gebladerte. Als het warm is, is het in de Wilgwam lekker koel. In de grote buxusplant is een poort gemaakt, waar je doorheen kan hollen, tenminste als je niet te groot bent. Er is een nieuwe brug gemaakt, zodat je makkelijk op het eiland kan komen. Dat hebben de ganzen ook ontdekt: ze staan altijd met de hele groep op het bruggetje over de sloot te turen en met elkaar een beetje te mijmeren.  Helaas is er nog geen ooievaar op het nest geweest, hoewel het een erg comfortabel nest is. We hebben er een tijdje een mediterende kikker bij gezet, in de hoop dat deze ooievaars zou kunnen lokken, maar helaas, het heeft niet geholpen. Duimen maar dat die ooievaar er toch komt.

Er is nu ook noeste arbeid gaande: er komt namelijk een echt invalidentoilet, en daarvoor worden de leidingen gelegd. Het is nu nog een standaard wit toilet, maar het is de bedoeling dat het straks een toilet wordt dat echt heel erg leuk wordt. Genoeg te doen dus. Je kan altijd komen helpen en anders kom je gewoon kijken.

Hartelijke groet, Olaf en Iris