Bestuur

Het bestuur van Stichting Wortel bestaat uit vier enthousiaste vrouwen. Samen hebben ze een bak aan ervaring en een tomeloze inzet voor de stichting. Ze stellen zichzelf graag aan je voor.

Ik ben Judith Bastiaans, in het dagelijks leven werkzaam in de zakelijke kredietverlening, waarbij ik kleinschalige zorginitiatieven financier, met name in de jeugd- en gehandicaptenzorg, waaronder gezinshuizen voor uithuisgeplaatste kinderen. In deze gezinshuizen wonen kinderen met een vaak aangrijpende geschiedenis met beschadigde wortels. Door ontmoetingen tussen kind en ouder te faciliteren, zet Stichting Wortel zich in om familiebanden te verbeteren. Een bijzonder initiatief, waar ik me graag voor inzet.

Ik heet Wijnanda Bergsma en ben jarenlang binnen de jeugdhulpverlening werkzaam geweest. Tijdens dit werk heb ik gemerkt dat het contact met eigen familie zo van belang is. Het geeft basis aan wie je bent. Toch kunnen er situaties en omstandigheden zijn, waardoor je als kind niet thuis kunt wonen en je als ouder het besluit moet nemen om ondersteuning te vragen. Op een ongedwongen, ontspannen en ontdekkende manier elkaar ontmoeten blijft dan van belang. Het gaat namelijk om ontmoeten i.p.v. bezoeken. De worteltuin is dan een prachtplek. Toen ik Fenna ontmoette en hoorde van haar eerste ideeën werd ik enthousiast en wilde ik graag helpen bij het vorm geven van dit initiatief met als resultaat Stichting Wortel.

Hallo, ik ben Arianne Josemans-Maandag orthopedagoog en hooggevoeligheids-deskundige. Wortels zijn belangrijk om te groeien, zowel voor bomen, planten als ook voor mensen. In mijn werk en omgeving zie ik soms kinderen en ouders die door omstandigheden niet bij elkaar wonen en waardoor er haperingen in hun relatie kunnen komen. Kinderen raken ontworteld. Graag wil ik kinderen en ouders helpen hun band weer te herstellen. Een veilige en goede band met ouders bevordert tenslotte een goede gezonde ontwikkeling. Daarom hoefde ik niet lang na te denken over de vraag of ik me als bestuurslid voor Stichting Wortel wilde inzetten. Natuurlijk wilde ik dat! En het is vast niet toevallig dat mijn eigen wortels bij de natuur liggen, mijn vader is hovenier. Hoe mooi als dingen samen komen.

Ik ben Jetty van Munster. Aan Stichting Wortel verbonden door ervaringen in mijn werk in de (jeugd)zorg en in mijn directe omgeving. In en buiten mijn werk heb ik ervaren hoe groot de impact van gebroken gezinnen is op de ontwikkeling en welbevinden van mensen. Hoe beter en vroeger hierop geanticipeerd kan worden hoe minder de schade. Een van basisvoorwaarden voor een goede ontwikkeling is het hebben van contact met ouders en belangrijke mensen in en om het gezinssysteem. Als mede-Wortel een bijdrage mogen leveren aan het creëren van natuurlijke plekken waar ontmoeting en wellicht soms hereniging tussen kinderen en hun ouders en familie in een besloten en vrije omgeving kunnen plaatsvinden vind ik een eer en een opdracht! Ik zet mij hier dan ook met veel enthousiasme voor in.